Berni Sanders

Berni Sanders je roden 1941 godine u Njujorku. Sad on je u predsenicku trku da postane Nominat. I ako pobedi, on ce biti prvi predsenik koji nije hriscanin. On je u prvih godina bio advokat za civilna prava(toliko da je on bio uhapsen, ali odmah i oslobodjen.). Sanders hoce da reformise Ameriku. Vidi da zene i dalje trebaju da rade posle kad rode decu(to je samo od jedan od problema koja Amerika ima,samo tri drzave na svetu ne dozvoljavaju zene da se odmore posle radjanja)

On je Socio Demokrat po političkom spektrumu. Bio je protiv Iračanskog rata, NAFTA ustava(koji kaže da Američke korporacije mogu da premeste svoje poslove u Meksiku) itd, dok svi ostali političari su bili za. Bio je gradonačelnik Berlingtona od 1981 do 1989 godine i, zbog značajne podrške je postao Senator Vermonta.

Sanders sada ima šansu da postane predcenik Sjedinjenih Američkih Država. On je u demokratskoj predceničkoj trci protiv Hilari Clintona (madam, Clinton je izgubila trku protiv Obame 2008. godine). Dok Sanders ima podršku od naroda, Clinton ima podršku od "superdelegacija".

Sada je Sanders pobedio u:Utahu, Vermontu, Nju Hemširu,Aljasci,Havaji,Vašington i svi drugi gde Clinton nije pobedila 

Bernard Sanders